Szolgáltatásaink

A Hospit Ápolási Intézet régebbi (de belső felújításon átesett) épületében 30, újabb (2007-ben épült) szárnyában 20 fő elhelyezését tudjuk biztosítani. Az újabb épület kényelmes szobái 2-3 ágyasak, saját fürdőszobával rendelkeznek, a régi épület szobái 2-5 ágyasak, a zuhanyzók a folyosókon találhatók. A szobák, kórtermek berendezése speciálisan a gondozottjaink alapbetegsége és ápolási igénye szerint van kialakítva; biztonságosak, megfelelnek minden higiéniai követelménynek, mégis barátságosan szolgálják a betegek igényeit. A fürdőszobák alapfelszereltségébe tartozik a mosdó, a WC valamint az akadálymentesített zuhanyzó.

Az ebédlő-társalgók tv-vel felszereltek, s napközben a betegek rendelkezésére állnak. Ezen túlmenően jó időben az intézmény kertje, parkja nyújt kikapcsolódási, pihenési lehetőséget.

Az Ápolási Intézet az európai uniós szabványoknak megfelelő melegítő konyhával rendelkezik, az étkezések alkalmával mind a házias ízek kedvelőinek, mind a diétára szoruló lakók igényeinek megfelelő ételekről gondoskodunk.

Saját mosodánkban történik mind az ágyneműk és egyéb textíliák, mind a lakók ruhaneműinek mosása is. A takarító személyzet gondoskodik a szobák takarításán túl a közösségi helységek tisztaságáról is.
Jól felszerelt nővérszoba, gyógytorna-szoba és elkülönítő betegszoba szolgálják az egészségügyi ellátást.

Ápolóink az élet minden terén segítséget nyújtanak, legyen szó fizikai, vagy lelki segítségnyújtásról egyaránt. A családias hangulatot az intézmény vezetői jó házigazdaként folyamatos jelenlétükkel biztosítják. A rendszeres orvosi felügyelet az intézeten belül biztosított. Huszonnégy órás szakápolói nővérszolgálatunk lehetővé teszi a váratlan helyzetek gyors, és szakszerű ellátását.

Képesek vagyunk hashártyán keresztüli művese kezelésre, oxigén terápiára, infúziókra, illetve szondatáplálásra. Fel vagyunk készülve hosszú ideig eszméletlen állapotban lévő, ‘kómás’ betegek ellátására is. 'Antidecubitus' (fekély megelőzését szolgáló) matracokkal is rendelkezünk, amelyek a ‘felfekvés’ gyakori szövődményét igyekeznek kivédeni.

Az intézményi térítési díj tartalmazza a napi 4-5-szöri (szükség esetén diétás) étkezést, a teljes egészségügyi ellátást, a napi 24 órás ápolást, az összes háziorvos által zöld sávban felírható gyógyszert, inkontinencia esetén szakorvosi javaslatra felírható pelenkát, tápszereket, a szükséges infúziós kezeléseket, gyógytornát, rehabilitációt. Az intézetbe történő felvételt megelőzően a beteg számára felírt gyógyszereket, gyógykészítményeket, gyógyászati segédeszközöket kérjük kiváltani és felvételkor munkatársaink rendelkezésére bocsátani.

Kérjük, a felvételkor és utána folyamatosan gondoskodjanak legalább egy hónapra megfelelő tisztasági csomagról, amelynek elvárt tartalma (egy hónapra): (1 literes tusfürdő, 1 sampon, folyékony szappan, 100 db-os papír zsebkendő, 1 csomag szalvéta, lehetőség szerint az ápoláshoz MEDI FLEUR (felfekvés megelőzésére), tusolópamacs és férfiak esetén mindezeken felül borotva hab, arcszesz, borotva (1 hónapra 12 darab). Az intézetben hagyományos fürdőszivacs és szilárd szappan nem használható.

Az intézmény előtt, és korlátozott számban a park területén is található parkoló, mely elsősorban a látogatók kényelmét és biztonságát szolgálja.

Please publish modules in offcanvas position.